sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Fillarille-projekti polkaistu käyntiin!

Fillarille-projektin tarkoituksena on siis saada minulle soveltuva polkupyörä. Ihan tarkkaan emme vielä tiedä, millainen, mutta tässä vaiheessa projektia emme ole sulkeneet oikeastaan mitään vaihtoehtoja pois. Jostain on kuitenkin lähdettävä liikkeelle, joten aloituspisteeksi otettiin sähköavusteinen kolmipyörä. 

Niinpä viime perjantaina Nena, Veronica, mieheni ja minä sitten kävimme tutustumassa sähköpyörätarjontaan Electrobiken liikkeessä Helsingissä. Siellä kun oli luonnossa kokeiltavissa pariakin sorttia kolmipyöräisiä ja sen lisäksi tietenkin kaksipyöräisiä ja pelkkiä sähköistyssarjoja. Ja tietenkin valtavasti alaan liittyvää tietoa, jota meille auliisti jakoi Jami Jokinen (firman omistaja).

Sattumalta liikkeessä oli myös Erik Nybo, Bemböle Källar Verkstadin omistaja, jolla on paljon kokemusta paitsi polkupyörien huollosta ja rakentelusta, myös kustomoitujen pyörien rakentamisesta. Ja mikä parasta, myös vammaisille. Lisäksi hänellä oli paljon kokemusta ja näkemystä itse fillaroinnista, mitä taas ainakaan minulla ei ole (mikä yllätys...). 

Meillä oli erittäin inspiroiva puolitoistatuntinen, kun ideoimme, pohdimme hyviä ja huonoja puolia ja yritimme imeä Erikistä ja Jamista mahdollisimman paljon tietoa irti. Onneksi saimme luvan olla yhteydessä heihin myös jatkossa, jos ja kun kaipaamme tietoa ja mielipiteitä valituista ratkaisuista.

Electrobike-visiitin jälkeen olin aivan innoissani. Toisaalta ainakin minulle kävi myös selväksi, että
  1. fillaroinnin alkuun pääsee periaatteessa pienillä kustannuksilla, mutta varusteissa ja hifistelyssä vain taivas on rajana
  2. tässä vaiheessa ei todellakaan kannata sulkea mitään vaihtoehtoa pois vaan tutkia sekä 2-pyöräisiä apupyörällisiä että 3-pyöräisiä, valmiita ja itserakennettuja vaihtoehtoja
  3. jos kerran pyörää lähdetään tekemään, lähtökohdaksi kannattaa ottaa nautinnollinen fillarointi eikä vain välttämättömät muutokset eteenpäin pääsemisen varmistamiseksi.
Teija & DiBlasi (kuva by Veronica)


1 kommentti:

Kommentit, ideat ja parannusehdotukset ovat tervetulleita!