lauantai 9. toukokuuta 2015

Kaato!

Saa sitä näköjään kolmipyöräisenkin nurin. Siihen ei tarvita kuin 

  1. kohtuullisen jyrkkä ja pitkä hiekkaylämäki
  2. aloitteleva pyöräilijä, joka ei edes muista, että pyörässä on vaihteet ja että ylämäet kannattaa ajaa pikemminkin ykkösellä kuin vitosella (ja kun polkeminen lakkaa, loppuu myös moottorin avustus)
  3. ohjaustangon kääntö linkkuun ja samanaikainen kuikuilu takaviistoon olan yli, että onko siellä takana joku vaarassa jäädä alle.
Henkinen kolaus oli onneksi suurempi kuin fyysinen. Ei siis sattunut ja kypäräkin oli päässä. Ja tulipa testattua, että kaatumistilanteessa jalat irtosivat nätisti polkimilta. Ainakin tuolla lailla takaviistoon kaatuessa. Yritän olla kokeilematta muita suuntia. ;-)

Muuten kyseinen viime maanantain pyöräretki oli oikein onnistunut. Korjaus edelliseen postaukseeni: lenkkimme lähileikkipuistoihin ei ollut 7 km vaan 4 km, mutta maanantain saldo oli melkein 8 km. Polkaisimme koko perheen voimin hieman mutkan kautta Tuusulanjärven rantaan leikkipuistoon ja suorinta reittiä sitten takaisin. Vähän sain jo reidetkin kipeäksi, kun käytin melkein koko ajan pienintä avustusta, eli kyllä se pyöräily moottorista huolimatta ihan kuntoilustakin käy.

Suurimmalla vaihteella ja pienimmällä avustuksella pääsin sellaiseen 7 km tuntivauhtiin, toiseksi pienimmällä tasolla reiluun 11 km/h. Tasoja on kaikkiaan 6, mutta vielä en ole uskaltanut kokeilla niitä suurempia. Ja akkukin tuntuu kyllä tyhjenevän melkoista vauhtia niillä isommilla tasoilla. Pitäisi varmaan lähteä autoilevan kaverin ja peräkärryn kanssa testaamaan, kuinka pitkään akku oikeasti kestää. Tai sitten hankkia toinen akku varalle takaboksiin. 

Pyöräni tuntuu muuten huvittavan ohipyöräilijöitä kovasti!
Kaulailua Rantapuistossa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit, ideat ja parannusehdotukset ovat tervetulleita!